Инфектологија

Од 1907. године до 1910. године направљене су у Чачку интерна болница, хируршка болница и инфективна болница. Крајем тридесетих година 20. века основана је амбуланта за борбу против беснила. Од 1945. године заразни болесници се лече на интерном, дечијем или неуролошком одељењу, све до епидемије великих богиња 1972. године, када је по њеном завршетку донета одлука да се оснује инфективно одељење 1976. године. Од 2006. године инфективно одељење се налази у згради бившег кожног одељења.

На одељењу раде два лекара инфектолога, начелник одељења др Гордана Мандић и др Бранко Јовановић. Главна сестра одељења је ВМС Јасмина Станишић, а на одељењу ради девет медицинских сестара. Одељење на располагању има пет болесничких соба са укупно тринаест постеља и две постеље дневне болнице. Амбуланта инфективног одељења ради сваким радним даном од 08:00 до 13:00h, прегледи се не заказују.

Одељење је одувек красила изузетна брига за болеснике, непосредност и топлина особља, а која је увек била у функцији што бржег оздрављења. Ми нисмо ни по броју постеља, ни по броју особља, ни по броју пацијената велико одељење, али смо одељење без кога се савремени третман болесника везан за све могуће аспекте оболевања не може ни замислити.

Општа болница Чачак

Др Драгиша Мишовић бр. 205

32 000 Чачак, Србија

(032) 307 000 – централа

E-mail адреса: obcacak@gmail.com